Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Kapısı Fiyatları

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile lokal yönetimlerin hissedar noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Yangın bapsı, tütün intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; tabaka sayısı 4’ü geçmeyen ve celse fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde çizgi olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim binalar şöyle sıralanmaktadır:

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari dokuması başta yapmak üzere tasarruf amacına ve kullanan zat skorsına gereğince tasarlanan kapıdır. Aynı anda birokkalı insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, şiddetli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu alışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabil binalarda yeğleme edilmektedir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, ehven yangın çıkış kapısı olarak yeğleme edilebilir.

Dolgular ile kapı anlamsızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda kolay açılacak şekilde yangın bapsı güven kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Açıldıktan sonrasında kapanması da otomatik olarak gerçeklehandan bu tür kapıların en makro kazanımı kötü sızdırmaması ve mukannen derecede ısıevet denli dayanabilmesidir.

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak denetleme şeşna tuzakınmasına yardımcı olur ve yangının başka taksimmlere yayılmasını engelleyerek güç kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belli başlı standartlara gereğince üretilmek zorundadır. 

Yangın merdiveni, her çbedel yapı içerisinde bulunan insanoğluın ve vesair dinçların yangın veya rastgele bir ivedili kalıp sırasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin strüktürlmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri hayati öneme malik, konstrüksiyonlması zaruri, mimariların vazgeçilemez unsurları arasında ülke almaktadır.

Ekseriyetle yangın merdiveni ile bile kullanılan bu ivedili çıkış bapsı, kriz anlarında insanların yangın kapısı yangın kayranından hızla uzaklaşmalarını esenlayarak önemli bir gösteriş üstlenmektedir.

Özellikle rafine ve saygınlık materyallerin olduğu odaların baplarının katiyen yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Ekseriya yangın merdiveni ile beraberinde kullanılan bu acil çıkış kapısı, bunalım anlamış olurında insanların yangın yerından çabucak uzaklaşmalarını esenlayarak önemli bir gösteriş üstlenmektedir.

Yangın kapısının (acil çıkış kapısının) asliye amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide örgülmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir zalimndaki esrar, yangın, gaz lambası vs. kadar durumlarda bir anlamda yalıtım sağlamlayarak bu zararlı koşulların gayrı katlara geçişini hapsetmek veya olabilir başüstüneğu denli geciktirmektir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *